Itt is jártunk...-Sliema

Málta legtöbb városa a történelmi múltjáról nevezetes. Az összes épület, ház és tényleg szinte minden azt érezteti az emberrel, mintha visszautazott volna az ókorba vagy a középkorba. Egy kivétel azonban van, ez pedig Sliema és a közvetlen szomszédja Saint Julians.
Az ország nyugati oldalának közepén, közvetlenül a tengerparton húzódnak végig ezek a városok. Modern társasházak, üzletek és éttermek sorával találkozhatunk a part menti sétányon. Rengeteg fiatal jár ide napközben és este is egyaránt. A mi kedvenc helyünk is itt van, a Surfside, ahová az ESN szervez minden kedden összejöveteleket. Sajnos március közepe óta nem volt a vírus miatt, de most már pár héten belül talán újra mehetünk és találkozhatunk a többiekkel.
 

A parti sétányon mindkét város teljes egészében be lehet járni. Nyilván vannak kis utcák is befelé, de ott már inkább a helyiek lakásai vannak csak. Itt található a már előző, húsvéti blogunkban említett magyar étterem is. 


Körülbelül a sétány felénél pedig a legnagyobb bevásárlóközpont, The Point van, ami szinte mindennap tele van.😂 Sajnos már nekünk is sikerült meglátogatnunk kétszer is.
Ha a sétányon jár az ember, akkor 1000%, hogy fog találkozni futókkal. Nem is eggyel. Ugyanis egy 5 km-es futópályaként a szolgál. Kb. a felénél pedig egy szabadtéri "edzőterem" található. Ez is folyamatosan tele van, most méginkább, mivel még mindig zárva vannak a konditermek.


Mivel a két város összeér, ami itt teljesen normális, észre sem veszed és már át is léptél Saint Juliansba. Itt főleg az éjszakai élet a jelentős, mert itt vannak a legmenőbb és legjobb bárok, szórakozóhelyek. A városnak ugyan ez csak egy része, amit Paceville-nek hívnak, de tényleg mindenki arról ismeri ezt a helyet, hogy ez a bulinegyed. AHOVÁ REMÉLHETŐLEG MI IS ELJUTUNK JÚLIUSIG. A kollégiumból páran már voltak itt, bulizni, mivel elég sokan teljes évre jöttek és ősszel még minden nyitva volt. És tőlük is csak azt hallottuk, hogy mennyire jó bulik vannak ott.


Ha nem tudjuk mit csináljunk egy szabad napunkon, általában mindig Sliemában vagy Saint Juliansban kötöttünk ki, mert itt a korlátozások ellenére is van élet.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Miért pont Málta? Az ERASMUS-ról röviden

Miért pont Málta? Húsvéti kiadás

Itt is jártunk...-Karantén különkiadás