Miért pont Málta? Húsvéti kiadás

Mivel mindketten először töltöttük külföldön a húsvétot, ráadásul egy olyan országban, ahol minden irányban tengerbe botlasz, kérdés sem volt hová megyünk kikapcsolódni. Utunk Málta egyik legszebb partjához, a Riviera beach-re vezetett, amit szokásosan busszal közelítettünk meg. Egy 10 perces séta még kellett, hogy megérkezzünk a kiválasztott parthoz. A látvány pedig mindent felül múlt. 

Az idő gyönyörű volt, 24 fok. A part tele volt emberekkel (persze a covid előírásainak megfelelően), mindenki kihasználta a jó időt és itt töltötték az ünnepet. A víz ugyan még elég hideg, de nyilván, ha már egyszer ott voltunk belementünk. Bár azért azt hozzátennénk, elég sokan fürödtek a 17 fokos víz ellenére.

Sajnos a sonka és a kalács kimaradt, de úgy gondoltuk a hazai ízeket pótólnunk kell. Így a mi húsvéti menünk csirkepaprikás volt, amit Rumour Hungarian Bar and Kitchen-ből rendeltünk.

A húsvét amúgy itt egy kicsit más, mint otthon. Itt Nagypéntek és az azt megelőző péntek között az úgynevezett Holy Week-et ünneplik, de ekkor meg minden nyitva van. Egyedül Nagypéntek és Húsvét vasárnap az ünnepnap. Ami nekünk egy kicsit fura volt, mivel Húsvét hétfőn már minden újra nyitva volt. 

Lyly és Nyky

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Miért pont Málta? Az ERASMUS-ról röviden

Itt is jártunk...-Karantén különkiadás